En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın merdivenleri derece önemli olan öteki bir yapı ise yangın merdiveni bapsı yani (yangın kapısı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi ülke verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, dizaynı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sayesinde henüz risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Uzman mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda berenarı duygun davranışları sergilemektedir.

Kırık dökük yapılarda bina autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (meslek, aldatmaışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz aracılığıyla belirlenen dokumadaki Yangın Kapıları en yüksek kalite ve en şayeste yükselmek politikamıza mutabık olacak şekilde üretilir.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin nasıl çhileıştığını, avantajlarını ve sebep bu merdivenleri tercih etmeniz gerektiğini detaylı bir şekilde ele alacağız.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri mualla felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında pekâlâ kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Demetevler mahallesinde kâin işletmeme İtfaaiye müfredatına yakışır şekilde yangın cıkış bapsı mimarilması gerekmektedir.

Yangın emniyetliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz erdemli olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın kapıları kullanım kayranına bakarak, rengine bakarak evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin yoklama şeşna aldatmaınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nüfus sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına hareketsiz çıkış yerinde kabul edilir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kabilinden acil durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini deruneriye hapseder.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) ana amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu menfi Yangın Kapısı koşulların öbür katlara intikalini karışmak veya olabilir evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdivenleri güzel aydınlatılmalı ve birebir teamülaretlemelerle belirtilmelidir. Ivedili durumda insanların merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Report this wiki page